úterý 28. května 2013

Reuma, seknutia, zmrznutia, svalové bolesti. Dna. Prírodné liečivé zábaly na bolesti.

Pri nezápalových ochoreniach reumy sa používajú rôzne masti prírodné antireumatiká, s dráždivými éterickými olejmi. Môžeme si ich vyrobiť doma, z čisto prírodných produktov, ktoré sa dajú zohnať v predajniach potravín alebo vo voľnej prírode. Sú na vonkajšie použitie,  natierajú sa alebo mažú na bolestivé miesta pri lámke - reume , proti rôznym chorobám pohybového ústrojenstvá. Ak sú kĺby, gr. arthron, svaly a šľachy. Tieto bolesti sa prejavujú hlavne pri zmene počasia, ako aj menšími alebo aj väčšími zmenami v kĺboch. Prírodné masti proti reume sa vtierajú do kože bolestivého zhybu alebo sa robia obklady , zábaly, bandáže. Tieto silice spôsobujú lepšie prekrvenie a zvýšenú látkovú premenu. Tieto obklady je možné použiť aj pri dne, pakostnici, podagre, arthritis urica. Pokiaľ máme bolesť aj so zápalom, tak treba byť opatrný, a odskúsať čo nám pomáha. Je dobré popri tom piť aj bylinkový protizápalový čaj z repíka, prhľavy, prasličky, púpavy, zázvoru  alebo z harmančeka.


Reuma a prírodné zábaly z ovčieho rúna, hrejivých obilninových vankúšikov, bylín a korenín.

Moja dobre odskúšaná rada na reumu a bolesť na ruke a prstoch bez chémie:
1.) Na noc si urobím prírodný zábal na bolestivé miesto napríklad z Kurkumovej alebo Zázvorovej   kašičky. Miesto si dobre predtým ošetrím krémom alebo olejom
2.) Obalím si ho do obväzu, aby s liečivá kašička neuvoľňovala
3.) Nakoniec si aplikujem na noc bandáž z ovčieho rúna TU
4.) Ráno, na obed a  večer si nahrievam 8 minút umyté a odmastené bolestivé miesto Biolampou
5.) Počas dňa si prikladám  viackrát za deň Hrejivé vankúšiky z obilia TU
6.) Počas celého dňa 24 hodín mám na ruke bandáž z ovčieho rúna TU
7.) Neužívam žiadne farmaká, ale keď ma naozaj veľmi "láme" tak si dám Ibuprofén
8.) Máme v rodine aj domáci recept: na Úľavu od bolesti z LESANY

Tento postup sa môže použiť aj pri SEKNUTÍ v krížoch, krku,chrbte  pri svalových a reumatických bolestiach na pleciach, ramenách, rukách, prstoch, kolenách, lakťoch,..pri dne

Daľšie články na blogu, ktoré by Vás mohli zaujať:

  • O reume  TU .
  • O seknutí v krížoch TU.
  • O osteoporóze TU .
  • O bolesti chrbta, krku, pliec a šije TU .

Na reumu, artritídu,  Dnu :obklady a zábaly z Chren, Horčica poľná, Kurkuma, Zázvor

Urtikácia Pŕhľava dvojdomá/ Kopřiva :

Niekoľko krát opakovaným popŕhlením boľavých miest kĺbov, svalov alebo šľahaním čerstvými olistenými stonkami pŕhľavy je urtikácia. Popálenie je síce veľmi nepríjemné , ale veľmi osožná liečba pri reumatizme a  dne, ale aj nedostatočnom obehu krvi. Opuchy aj bolesti sa nápadne zmiernia. Miesto sa dobre prekrví, následné je dobré si miesto rozmasírovať. Bolesť sa utlmí a opuch zmierni.

Zábaly z pŕhľavovej hmoty:

Natrhané čerstvé listy  pŕhľavy/ kopřivy sparené pod horúcou vodou, položíme na plátno a priložíme teplé na olejom ošetrené miesto.Zabalíme do gázy a následne do 100% vlneného ovčieho rúna.

Křenová placka - na reumu/ revma:


Postrúhaný koreň chrenu zmiešame s troškou múky a masla, vyformujeme v tenkom plátne do tvaru placky a prikladáme na boľavé miesta. Predtým pokožku dobre nakrémujeme, lebo placka "páli", dobre však "vyťahá" bolesť.

Chrenové listy- liečivý prírodný obklad pre reumatikov a pri ischiase:


Podobnú službu, ale menej prácnu, nám urobí aj zábal z čerstvých chrenových listov. Listy trošku postláčame a pokrčíme v dlaniach. Prikladáme na bolestivé a nakrémované miesta. Prichytíme obväzom.Zábal môžeme nechať pôsobiť aj 30 minút. Pre istotu si, ale na malom kúsku kože urobte test znášanlivosti, či nebudete mať alergickú reakciu s výsypom alebo vyrážkami.

Prírodný liečivý zábal z kurkumy hrejivý, protizápalový, antibiotický, na prekrvenie kĺbov:

V zime máme problém s čerstvými listami z chrenu, tu nám veľmi dobre poslúžia exotické koreniny. Zábal z kurkumy je výborné prírodné liečivo pri opuchoch a zápaloch kĺbov, pri reumatickej artritíde najmä v ramenách, kolenách a lakťoch.
V troške olivového,  ľanového, sézamového  alebo konopného oleja rozmiešame pár lyžičiek sušeného zomletého prášku kurkumy. Nanášame na postihnuté miesta v hrubšej vrstve cca 1cm, prikryjeme kúskom plátna alebo gázy. Prichytíme najlepšie obväzom. A nakoniec zabalíme do bandáže z ovčieho rúna. A necháme pôsobiť aspoň 1/2 hodiny. Takýto zábal si môžeme pripraviť aj ako nočný zábal na  noc. Dôležité je , aby bola pokožka dobre nakrémovaná alebo naolejovaná.
Zábaly môžeme striedať aj so sušeným zázvorovým pomletým koreňom , kajanským korením alebo zomletou pálivovou červenou paprikou.

Prírodný liečivý zábal zo sušeného zázvoru protizápalový a pri bolesti kĺbov:

Lyžičku sušeného zázvoru pomletého na prášok zmiešame, s 2 lyžicami múly v troške vody alebo olivového oleja.Vznikne nám hustá kašička.Nanesime ju na kúsok bavlneného plátna a priložíme na bolestivé naolejované miesto. Prichytíme napríklad obväzom a nakoniec zabalíme do vlnenej bandáže z ovčieho rúna.Necháme pôsobiť aspoň 1/2 hodiny. Takýto zábal si môžeme aplikovať aj viackrát za deň.

Prírodný liečivý zábal z kayanského korenia alebo pálivovou červenou paprikou:

Lyžičku sušeného kayanského korenia pomletého  na prášok zmiešame, s 2 lyžicami múky v troške vody alebo olivového oleja.Vznikne nám hustá kašička.Nanesime ju na kúsok bavlneného plátna a priložíme na bolestivé dobre namastené alebo naolejované miesto. Prichytíme napríklad obväzom a nakoniec zabalíme do vlnenej bandáže z ovčieho rúna.Necháme pôsobiť aspoň 1/2 hodiny. Takýto zábal si môžeme aplikovať aj viackrát za deň.

Protireumatická Kneippova  košeľa na bolesti chrbta, chrbtice, pliec, ramien, rúk:

2 hrste bylín necháme zovrieť  v 2 litroch vody a prikryté mierne vychladíme.Precedíme a do odvaru namočíme košeľu z hrubšieho ľanového plátna. Vyžmýkame, oblečieme do teplej košele , zavinieme sa do vlnenej deky a vyhrejeme v teplej posteli najmenej hodinu.
Zmes rôznych bylín: pŕhľava, rebríček, divozel, kostihoj, rumanček, chrenové listy, púpava,....
Na menšie miesta môžeme miesto košele podobne použiť aj bavlnenú vreckovku alebo ľanovú utierku.

Prírodný liečivý zábal z Horčice roľnej:

Semiačka obsahujú olej, z ktorých si môžeme urobiť liečivé zábaly. Semiačka horčice pomelieme, pridáme múku a vodu, prípadne olivový olej.  Urobíme hustejšie kašičku.Natrieme na plátno v hrubšej vrstve aspoň 1 cm vrstve. Necháme priložené 1/2 hodiny na boľavom mieste , ktoré je dobre natreté krémom alebo olejom.Ošetrené miesto umyjeme a naolejujeme.
Počas dňa opakujeme, ale vždy z novým a čerstvým obkladom. Cesto sa nedáva priamo na kožu, ale cez riedke plátno.
Na reumu pitie bylinkových čajov: prhľavový, púpavový, zázvorový, prasličkový, repíkový, harmančekový

Domáci recept na úľavu od bolesti svalou, seknutí a reumy:

♥ 180 ml ALPA
♥ 180 ml LESANA
♥ 180 ml ocot
♥ 20 ks Acylpyrín-rozdrviť
Všetko dáme do tmavej fľaše, do chladničky  a občas  pretrepaváme 10-14 dní. Potom môžeme už natierať na bolestivé miesta  pri svalovici, seknutí v krížoch, v krku, pri reume...

RUNO Vám pomôže starať sa o svoje zdravie a domácu pohodu.

ZDRAVÝ ŽIVOT A ZDRAVÝ SPÁNOK .


Internetový obchod s vecami z ovčieho rúna : www.runo-shop.sk


Súvisiace články na blogu:

http://runoshop.blogspot.sk/2012/08/reuma-dna-liecba-bez-liekov.html

http://runoshop.blogspot.sk/2013/02/bolesti-chrbta-krku-sije-pliec-ramien.html
http://runoshop.blogspot.sk/2012/08/seknutie-v-krizoch-chrbtove-bolesti.html
http://runoshop.blogspot.sk/2012/08/obilninove-liecive-hrejive-vankusiky.html

Žádné komentáře:

Okomentovat